vrijdag 16 september 2022

Introductie

 Allez, 


ik ben Peerke, een pseudoniem van mijn bourgondische achtergrond. Ik geef muzieklessen aan hongerige pubers, speel muziek (viool, piano en wat voorbij komt), componeer, arrangeer en geniet van de kunsten. En bovenal van een lekkere, en vaak eenvoudig doch voedzame maaltijd. Of niet eenvoudig. 

Al sinds mijn studententijd zit onbewust in mij dat ik probeer voor max 5 gulden, nu 5 euro pp te koken. En dan ook nog een beetje lekker en gezond. 

Peerke is een karaktertje van een andere blog. Peerke houdt van koersen (wielrennen), pintjes (goed Belgisch biertje) en de eenvoudige zaken des levens. Een soort Vlaamsche variant van Winnie the Pooh.

Enfin, voor dit blog ga ik er van uit dat ge genoeg pannekes hebt, en een goed mes om te snijden, houten spatels om te roeren, en olie en boter om te bakken. Daarnaast heeft Peerke (ik dus) een aantal weckflessen. Daar bewaart em rijst, pasta en spaggetti in. 

Verder heeft Peerke een basis voorraad kruiden. Peper (zwarte uit n molentje), paprika-poeder, cayenne peper. En ook altijd wat bouillon-blokskes. Kippenbouillon, Runderbouillon, en groentebouillon. En zeezout en zo. Allez, we gaan proberen om de hongerige studenten die op kot zitten, te voorzien van lekkere maaltijden, zonder dat hun toch al krappe beurs nog leger geraakt.

En bij elke maaltijd....een lekker pintje, of glas wijn...of gewoon lekker water! Tip van Peerke: "is de wijn slecht en smaakt hij niet? ..giet em door de gootsteen, en ga niet denken....na een liter smaakt hij beter.

Smakelijk en geniet van t leven, de kunst en de muziek


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijst met Peerke's Stroganov-Saus, Kip en Doperwten

 Inleiding Allez, dit is een van de favorieten van mij. Veel vitaminen en knoflook, lekker veel knoflook. En te maken met en zonder vlees. G...